Vår historie

11.september 1979 startet Operaen i Kristiansund egen ballettskole under navnet Kristiansundsoperaens Ballettstudio.

Skolen har fulgt det engelske systemet RAD, og i de senere årene spesielt systemet ISTD (The Imperial Society of Teachers of Dancing), og har gjennom dette systematiske arbeidet utviklet høyt kvalifiserte utøvere og en stor bredde i uttrykksformer (klassisk, jazz, stepp, show etc.)

Svært mange elever har tatt videreutdanning i dans, både som utøvende dansere og pedagoger.

Ballettsenteret har betydd svært mye for utviklingen av Operaen i Kristiansund. I tillegg har virksomheten inspirert andre, slik at Kristiansund i dag framstår som den mest danseglade byen i hele landet.

I dag heter virksomheten Operaens Ballettsenter. Senteret har ca. 350 direkte elever, men har også ansvaret for ballett- og danseundervisningen for ca. 800 elever ved 14 kommunale kulturskoler i regionen. Til dette arbeidet har senteret knyttet til seg 16 høyt kvalifiserte pedagoger/instruktører som utgjør en viktig kompetanseressurs både for Operaen i Kristiansund og for hele Møre og Romsdal fylke.

Bilde lånt av: nordmore.museum.no og ratioark.no

Kiss me Kate

 

2. – 16. februar
Musikalen Kiss me Kate er kjent for sin flotte musikk og spenstige dansenummer. I februar får musikalen en lokal vri, med mange kjente Kristiansundsfjes på scenen.

 

Et danseeventyr

 

17. februar
Bli med på et ekte danseeventyr med musikk fra Grieg til Tsjaikovskij! Når dansere fra Operaens Ballettsenter møter musikerne fra Operaens Blåsekvintett er det duket for en eventyrlig og leken barneforestilling full av ekte danseglede! Passer for barn fra 5-10 år. 

 

Jenta på sykkelen

26. mai
Den årlige sommerforestillingen til Operaens Ballettsenter. I år forteller de en historie basert på skulpturen «Sykkelpiken» av Fritz Røed, som er plassert i Nerparken i Kristiansund, gjennom dansen!

Velkommen til et fyrverkeri av en danseforestilling!

"I do not try to dance better than anyone else. I only try to dance better than myself."

– Mikhail Baryshnikov

OPERAENS BALLETTSENTER

Sangens hus, Kaasbølsvei 14, Kristiansund

Gamle biblioteket, Kongens Plass 1, Kristiansund

Telefon: 932 16 078